vergelijkduitsland

 Tanken net over de grens in Duitsland

door BTW verhoging en recente en accijnsverhoging NL nu nog voordeliger tanken over de grens

Tanken (net over de grens) in Duitsland blijft voordeliger in vergelijking met Nederland, mede door de lagere accijns. De omzetbelasting van 21% wordt in NL niet alleen berekend over de kale benzineprijs maar ook over de accijns. Wie in Duitsland tankt bespaart 300 tot 600 Euro per jaar. Tanken in Duitsland wordt volgens benzinemaatschappij Aral interessant voor NL automobilisten die maximaal 23 km van de dichtstbijzijnde Duitse pomp wonen. Binnenkort komt de Duitse overheid met een app die inzichtelijk maakt waar in Duitsland het goedkoopst kan worden getankt.

de gemiddelde prijzen van brandstof in Nederland- Duitsland 4 JULI 2021  

Brandstof Duitsland Nederland Verschil
Super E10 (*) /Euro95 1,55 1,95  
SuperPlus (Euro 98) E5 1,62 2,02  
Diesel 1,38 1,58  
LPG Gas 0,56 0,94  
Bron Benzinpreis-aktuell.de Unitedconsumers.com  

(*) De E10-brandstof bestaat voor 90% uit Euro95, en voor de overige 10% uit biobrandstof. Echter niet alle auto’s zijn geschikt voor dit type brandstof (zie check hieronder). Sinds 1 oktober 2019 wordt Euro 95 in NL ook als E10 verkocht

Richtig-tanken

vergelijk benzineprijzen net over de grens in Duitsland

Vakantie vanaf Weeze Airport

Wist u dat?

Het loont om in Duitsland te gaan tanken. Dat de verschillen tussen brandstofprijzen in Nederland en Duitsland enorm zijn. De accijns op een liter benzine sinds januari 2014 in Europa nergens zo hoog is als in Nederland. Tankstations in de grensstreek tot 50% minder omzet behalen. De politiek op dit moment weining doet aan de problemen die ondernemers in de grensstreek ondervinden.

Bron: lees het hele artikel op:

http://www.duitslandnieuws.nl/archief/2014/01/tanken-duitsland-loont-nederland-heeft-hoogste-accijns-op-liter-benzine-van-europa/

 

 Tankstations in de Duitse grensstreek

       Clever-tanken

 

(klik hierboven en type dichtst bijzijnde plaats/ Ort PLZ in Duitsland en Sorte SuperPlus)

Let op met het tanken van brandstof E10

Tankstations in Duitsland zijn begin 2011 overgestapt op de nieuwe brandstof aangeduid als 'E10'. Euro 95 blijft voorlopig nog wel aan de pomp verkrijgbaar. In Frankrijk is al eerder bij veel tankstations de brandstof Euro 95 vervangen door E10. E10 is een mengsel van 90 procent fossiele brandstof en 10 procent ethanol. De ANWB adviseert haar leden om deze brandstof alleen te tanken als de auto daar geschikt voor is.

Voor ongeveer 10% van de auto's is E10 niet geschikt. Bij deze groep auto's bestaat de kans dat de ethanol uit de E10 bepaalde rubber en kunststof afdichtingen, keerringen en pakkingen aantast.

Circa 90% van de auto's kunnen probleemloos E10 tanken. Voor auto's en motoren die niet op E10 kunnen rijden adviseert de ANWB de premiumbrandstof (bijvoorbeeld SuperPlus 98) te tanken indien Euro95 niet meer aan de pomp verkrijgbaar is. Deze benzine met octaangetal 98 is duurder, maar kan gebruikt worden in voertuigen die normaal op Euro 95 rijden. 

Super E10, Kunt u dit tanken?

 

Doe de E10 check

Bereken hier uw voordeel per gereden afstand (vul ook actuele prijs per liter in Duitsland in en vergelijk)